18 Kasım 2014 Salı

RESULALLAH : Andolsun, size içinizden öyle bir peygamber gelmiştir ki, sizin sıkıntıya düşmeniz ona çok ağır gelir. O, size düşkün, Mü’minlere karşı da çok şefkatli ve merhametlidir.


 
‘’Andolsun, size içinizden öyle bir peygamber gelmiştir ki, sizin sıkıntıya düşmeniz ona çok ağır gelir. O, size düşkün, Mü’minlere karşı da çok şefkatli ve merhametlidir.’’ (Tevbe Suresi 128. Ayet )

İyi ki Doğdun YA RESULALLAH
Malum kutlu doğum haftasını idrak ediyoruz. Kimileri tarafından bidat olarak değerlendirilse de milletimiz peygamber efendimizi (sav) çok sevdiği ve değer verdiği için kabullendi ve sahip çıktı…

Evet! Gerçekten necip Türk milleti peygamber efendimiz Hz. Muhammed (Sav)’i çok sever ve çok değer verir bunu birçok defa örneklendirebiliriz. En güzelleri çocuklarımıza verdiğimiz isimlerdir. Hele hele Mehmetçik diyerek küçük Muhammed olarak isimlendirdiğimiz ordumuz ve her ismini andığımız zaman kendimizi toparlayarak salavat getirmemiz güzel örneklerdendir.

Bu millette peygamber aşkı bitmez… Saygı ve sevgisi asla tükenmez… Birçok defa din düşmanları peygamber efendimizin mübarek ismini bu milletin hafızasından silme teşebbüslerinde bulunmalarına rağmen sonuçları hep hüsran ile neticelenmiştir. Çünkü bu millet ve bu ümmet asla ve asla karanlıklardan nura çıkararak hidayet güneşi olan sevgiyi, iyiliği, edebi, akrabaya yardım etmeyi, namaz kılmayı, ibadet etmeyi, komşularla iyi geçinmeyi, sabretmeyi, şükretmeyi ve mücadele ederek yılmamayı öğreten peygamberini unutamaz, unutmaz ve unutmamıştır.

İnşallah peygamber efendimize layık bir ümmet oluruz. Çünkü peygamberimizin hadis-i şeriflerde uyardığı ahir zamandayız yani zor zamandayız ümmet olarak büyük imtihanlardan geçiyoruz. Ne yazık ki ümmetin bir kısmı büyük bir yozlaşmanın içinde erimekte bir kısmı cahillik nedeniyle İslam’dan bihaber bir kısmı sapık mezhep ve inanışların potasında... İşte burada Ehl-i sünnet vel cemaat çerçevesinde yaşayan peygamberinin izinde olan mü’minlere büyük işler düşmektedir. Rabbimiz bizleri hidayete eren ve vesile olan mücadeleci kullarından eylesin… ( ecmain )

Her zaman şükretmeliyiz ki; ALLAH’ın habibi olan Hz. Muhammed (sav) ümmet olmayı rabbimiz bizlere nasip etmiştir. (Elhamdülillah)

Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) Karakteristik özelliklerinden sadece bir kaçını sıralayalım;

·         Çocukla çocuk olurdu ve yetimlere daima sahip çıkardı.
·         Lüzumsuz yere konuşmazdı.
·         Dünya işleri için kızmazdı.
·         Kimseyle çekişmezdi.
·         Kimsenin kusurunu araştırmazdı.
·         Hoşlanmadığı bir şey hakkında susardı.
·         Kimse hakkında hayırlı olmayan bir sözü söylemezdi.
·         Yanında en son konuşan kimseyi ilk önce konuşan gibi dinlerdi.
·         Kapısına gelen kimseyi geri çevirmezdi.
·         Tanıdığına ve tanımadığına selam verirdi.
·         O, emindi (güvenilirdi) düşmanları bile mallarını O’na emanet ederlerdi.
·         Sade ve temiz, gösterişten hiç hoşlanmazdı.
·         Temizliğe çok önem verirdi.
·         Sıradan değildi ama sıradan insanlar gibi yaşardı.

ALLAH (C.C.) Necip Türk milletini Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(Sav)’in Şefaatine nail eylesin…

Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed 
 

Seçkin Çakmak



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder