28 Kasım 2014 Cuma

Başbakan Erdoğan - İslam Alimleri Toplantısı Konuşması - TAMAMI (17.07.2...






Erdoğan'ın İslam Alimleri toplantısı konuşması İZLE
Başbakan Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda İslam Alimleri toplantısında konuştu.

Erdoğan İslam Alimleri Toplantısında Konuştu...

Recep Tayyip Erdoğan, Mezhep, Mezhepçilik


Dolmabahçe Sarayı'nda İslam Alimleri toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kendisi için yapılan mezhepçi söylemlerine çok sert cevap verdi. Erdoğan 'Bize mezhepçi diyenler çocuklarınıza neden Ömer ismini koymazsınız' dedi.

Başbakan Erdoğan, İslam Alimleri toplantısında yaptığı konuşmasına İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına değinerek başladı.

'ÖMER BİZİM DEĞİL Mİ?'

Konuşmasında, 'Biraz özeleştiri yapalım' diyen Erdoğan kendisi için yapılan mezhepçi söylemlerini eleştirdi; 'Biz mezheplerine bakmıyoruz kimsenin. Bize mezhepci diyenler, neden çocuklarınıza Ömer ismini koymuyorsunuz? Ömer bizim değil mi? Hüseyin, Ali bizim değil mi? Niye Ömer ismini duyunca rahatsız oluyorsunuz?'

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

'Türkiye olarak asırlar boyunca yaptığımız gibi ilahi emri yerine getirmeye çalışıyoruz. Müslüman, müslümanın kardeşidir, ona yalan söylemez, ona ihanet etmez. Müslümanın kanı müslümana haramdır. Yaşananları hem anlamakta hem de anlamlandırmakta güçlük çekiyorum. Bir adam bombayı gidiyor bir camide ibadet edenlerin üzerinde patlatıyor. Bu adam kendine Müslüman diyor.

1 MİLYON 50 BİN MÜLTECİ VAR ÜLKEMİZDE

200 bin insan bombalar yağdırılarak öldürülüyor. 1 milyon 50 bin mülteci var ülkemizde. Olay farklı zemine doğru kayıyor. Aynı şekilde Lübnan ve Ürdün bunun sıkıntısını yaşıyor. Bu yaşananlar ilahi kitap tarafından şiddetle yasaklanmıştır.

ÖLDÜRENİ SAMİMİ BULUP, ÖLENLER İÇİN İSE HAK ETTİLER DEMEK YANLIŞ

Bu toplantıyı ben bir özeleştiri toplantısı olarak görmek istiyorum. Biz nerede yanlış yaptık? 200 bin insanın öldürüldüğü bir yerde öldüreni samimi bulmak, ölenler için ise hak ettiler demek doğru değil.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER NİÇİN KURULDU

İsrail 10 gündür Gazze'ye bomba yağdırıyor. Şu ana kadar 220'den fazla Gazzeli masum hayatını kaybetti, bunun içinde çocuklar ve kadınlar var. Dünya ölenler Filistinli olduğu için hiç sesini çıkarmıyor. Birleşmiş Milletler'in sesini duyuyor musunuz? Göstermelik şeyler yapılıyor. Birleşmiş Milletler niçin kuruldu? Dünya barışı için, peki dünya barışına katkısı var mı? Onların gizli amacı neyse ona hizmet ediyorlar.

MEMNUN OLAN İSLAM ÜLKELERİ VAR

Filistin olayından memnun olan İslam ülkeleri var, çünkü memnun olmasalar onlar da müdahil olurlar. Filistin'de bizim özbeöz kardeşlerimiz öldürülüyor, Filistin'de insanlık ölüyor. Bizim için önemli olan rabbimizin rızasını kazanmaktır, kulların rızasını değil. Biz Filistin'in 1948'den beri yaşadığı acı için kıvranırken Lübnan eklendi, Somali, Suriye eklendi. Filistin meselesinde İslam dünyası dik dursaydı belki de bugün İslam dünyası kanıyor olmayacaktı.

EY İSLAM DÜNYASI NEREDESİN

Batı susarken İslam dünyası da susuyor, seyrediyor. Cidde'de islam işbirliği Teşikilatı konferansı yapıldı. Türkiye, Katar ve Filistin üst düzey temsil edildi. Diğerleri temsilci gönderdi. Ey İslam dünyası neredesin? Senin için parçalanmıyor mu?

SEN BATI'YI BIRAK

Sen Batı'yı bırak. Filistin'de bir mezhep çatışması olmadığı için İslam dünyasının dikaktini çekmiyor. Filistin'de bizim öz kardeşlerimiz ölüyor. Müslümanların şerefi ölüyor.

ÖMER İSMİNDEN NEDEN RAHATSIZ OLUYORSUN

Biz mezheplerine bakmıyoruz kimsenin. Bize mezhepci diyenler, neden çocuklarınıza Ömer ismini koymuyorsunuz? Ömer bizim değil mi? Hüseyin, Ali bizim değil mi? Niye Ömer ismini duyunca rahatsız oluyorsunuz?' .



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder