Diğer Bloklar

17 Ekim 2014 Cuma

AREFE GÜNÜN ÖNEMİ : Cennetten çıkarılan Hz. Adem ve Hz. Havva farklı bölgelere indirilmiş sonra da arefede buluşmuşlar. Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) arefe günü arafat meydanında durmuş ve arefe günü arafatta duruşu haccın olmazsa olmaz şartı sayılmıştır.



'Hac arefede duruştur' buyurmuştur. Arefe günü yapılan tövbe son derece önemlidir. Hz. Peygamber (s.a.v.) arefe günü hakkında şöyle buyuruyorlar:
Arefe günü tutulan oruç bin nafile oruca bedeldir.
Arefe günü tutulan oruç, geçmiş günahlara kefaret olur.
Şeytan hiçbir gün arefe gününden daha üzgün ve hakir olmaz.
Kurban Bayramı'nın birinci gecesi yapılan dua reddolunmaz.
En faziletli dua arefe günü yapılan duadır.
Arefe gününü önemseyin. Yüce Allah o günü önemser.
Arefe günü kulağına, gözüne ve diline sahip olan bağışlanır.
Allah arefe günü hürmetine çoğu kişiyi cehennemden azad eder.
Arefe günü kalbinde zerre kadar iman olan bağışlanır.
Arefe günü fazilette cuma gününe denktir. (Ki bu sene arefe cuma gününe denk geldi)

Bir hatırlatma
Arefe günü özellikle öğleden sonra akşama kadar olan sürede bol bol tevbe edelim. Bol bol yüce Allah'ı zikredelim. Günahlarımızı Yüce Allah'a arz edelim. Samimiyetle dönüş yapalım. İmkânı olanların gelecek yıl, ben de arafatta olup hacca gitmeliyim diye niyetlenmesi güzel olur.

Bugün gönül alın
Bugün gönül alın. Yardım edin. İnsanları kayırın. Mağdurları hatırlayın. Dua edin. Dua isteyin. Bugün kalbinizdeki kin, nefret duygularını silkeleyin. Yüreğinize bakın, temizleyin. Kendinizi bir an için insanların en günahkârı sayın. Öylecesine tövbe edin. Öylecesine yalvarın. Bugün ölmüşlerinizi yad edin. Onlara okuyun. Allah'ın rahim ismine sığının. Komşunuza, mesai arkadaşınıza toleranslı olun. Dünya kimseye kalmadı. Size de kalmayacak.
Bugün şöyle bir saatinizi, yarım saatinizi Rabbinize ayırın. Kimsenin olmadığı bir kuytuda Yüce Allah'a hesap verin. Yalvarın. "Beni zorla sınama Ya Rabbi" deyin. "Seni seviyorum Rabbim" deyin. Samimiyetle yalvarın. O'na yalvarın. Sadece O'na. O'nun 99 ismini sayın. Tek tek. Bildiğiniz hangi dua varsa o duayla yalvarın. Dua bilmiyorsanız içinizden gelenle Allah'a yalvarın. Bakın, göreceksiniz. O size çok yakındır. Yanı başınızdadır. Sağa dönerseniz orada, sola dönerseniz orada, önünüzde, arkanızda her yerde O var. Yeter ki hissedin. Ve şöyle deyiniz: Allahım seni seviyoruz. Sen de bizden razı ol.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder